Vi fikk rett: Tregere hyttemarked

Av Carsten O. Five Omsetningen av fritidseiendommer er falt med 15 % prosent fra tredje kvartal i fjor til i år. Det er helt i tråd med hva FivesPengetips har spådd. Prisene vil nok også falle.
”Mange synes hytteprisene har gått veldig opp de siste årene. Bør du derfor vente med å kjøpe hytte i håp om at prisene vil falle?” Skrev vi 29.5.08. Videre skrev vi:

”Det er mange hytter til salgs for tiden. Dessuten er det bygget veldig mange nye hytter. Det ser ut til at det blir tyngre å selge de virkelig dyre hyttene – til flere millioner kroner.

Det er grenser for hvor mange det er som vil kjøpe en slik hytte. Det er nemlig dyrt å holde en hytte også. Derfor vil prisene trolig falle for de dyreste hyttene. Denne type hytter kan det være klokt å vente med å kjøpe. 

Men hytteperlene som ligger ved sjøen og ikke altfor langt unna de store byene, vil antagelig ikke falle mye i pris. Antagelig vil også rimelige hytter holde seg bedre i pris.” 

Omsetningstallene tyder altså på at det er et tregere hyttemarked nå. Går du med en hyttedrøm, kan det være at drømmen vil bli enda billigere om en stund. Fortsatt kan det være smart å vente.

Har du spørsmål om denne tjenesten,
ring oss på 67 55 19 96, eller send en
mail: carsten@carstenfive.no

Ansvarlig utgiver: Godt Næringsliv AS
Ansvarlig redaktør: Carsten O. Five